Vakantiehuis huren op Ameland! Vakantiehuis huren op Ameland!

F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat u vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via de contact pagina.

Vraag 1: Is er linnengoed in het huis aanwezig?

Antwoord 1: Nee, alle bedden hebben dekbedden en kussens. Graag zelf handdoeken/theedoeken meenemen. U kunt uw linnengoed huren bij De linnen kast.

Vraag 2: Zijn er extra kosten?

Antwoord 2: De huurprijzen zijn inclusief toeristenbelasting (€ 1,25 p.pp.d) en energie kosten. Voor huisdieren wordt een bedrag van € 45,- per verblijf in rekening gebracht.

Vraag 3: Mogen er meer dan het max. aantal aangegeven personen in het huis verblijven?

Antwoord 3: Nee, dit is niet toegestaan, kinderen en baby's tellen ook mee in het max. aantal personen.

Vraag 4: Zijn tenten en/of campers bij het huis toegestaan?

Antwoord 4: Nee, dit is niet toegestaan. Bij FINT is een parkeerplaats voor 1 auto beschikbaar.

Vraag 5: Mag de hond mee?

Antwoord 5: Na overleg met de verhuurder is maximaal 1 hond toegestaan, wij vragen onnodige overlast voor de schoonmaak en omgeving te voorkomen. In Nes is een dierenarts. Voor huisdieren wordt een bedrag van € 45,- per verblijf in rekening gebracht.

Vraag 6: Mag de kat mee?

Antwoord 6: Nee, andere huisdieren dan een hond zijn niet toegestaan.

Vraag 7: Moet ik de overtocht reserveren?

Antwoord 7: Als u met de auto naar Ameland komt is het verstandig de auto tijdig te reserveren bij rederij Wagenborg (tel 0519-546111) of direct online boeken op www.wpd.nl. Komt u zonder auto dan is reserveren niet nodig.

Vraag 8: Hoe lang duurt de overtocht?

Antwoord 8: De overtocht naar Ameland duurt gemiddeld 45 minuten.

Vraag 9: Kan ik ook een weekend of een midweek huren?

Antwoord 9: In de schoolvakanties wordt FINT uitsluitend per week verhuurd van zaterdag 15.00 uur tot zaterdag 10.00 uur. Buiten de schoolvakanties kan op aanvraag FINT ook voor een weekend of midweek gehuurd worden. (vr/ma en ma/vr).

Vraag 10: Heb ik een auto nodig op het eiland?

Antwoord 10: Nee, alles is prima te fietsen en de boodschappen worden op verzoek (tegen betaling) door de supermarkt thuisbezorgd. U kunt uw fiets meenemen of op het eiland huren zodra u van de veerboot afkomt.

Vraag 11: Kan ik de post laten doorsturen?

Antwoord 11: Ja, op uw huurcontract staat het adres van het huis waar u uw post naar kunt laten doorsturen. Naar dit adres kunt u ook uw krant laten doorsturen. U dient rekening te houden met vertraging.

Vraag 12: Welke voorzieningen zijn er op Ameland?

Antwoord 12: In Buren is een (overdekt) zwembad en het strandjutters museum. In Nes zijn leuke winkels en restaurants en de huisarts. In Ballum is het vliegveld(rondvluchten,parachutespringen), tandarts en aantal maneges. In Hollum is de golfbaan, het reddingsmuseum en de vuurtoren. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de VVV Ameland.

Vraag 13: Is er een internetaansluiting aanwezig?

Antwoord 13: Ja, in FINT kunt u gratis draadloos internetten.

Vraag 14: Mag ik roken in FINT?

Antwoord 14: FINT is een Niet-Rokershuis.